Elektronisk muskel stimulation

 • Lymfedrænage ** (læs fyldestgørende nederst på siden)

 • Muskelopstramning

 • Fedtforbrænding

 • Dybdegående Massage

 

EMS står for elektrisk muskelstimulation. Med dette forstås en træning af kroppen ved hjælp af elektrodemåtter, der udsender en mindre elektrisk strøm gennem musklen. Derved opnås den samme synlige effekt, som svarer til træning i et motionscenter. En behandling med elektrisk muskelstimulation terapi svarer ca. til 2 timers koncentreret træning i et motionscenter.

 

Til kvinder og til mænd

Elektrisk muskelstimulation terapi forbrænder fedtcellerne i kroppen, trækker bindevævet sammen og opstrammer huden, så den kommer til at ligge smidigt, silkeglat og blødt over kroppen. Dette skaber en smuk og velformet silhuet, der giver kvinder et stramt, fast og slankt udseende, uden at få kroppen til at se fyldig eller muskuløs ud.

Kvindens muskler er mest feminine, når de er lange, slanke og gennemtrimmede. Dette kan opnås gennem elektronisk muskelstimulation behandlinger.

Hos mænd skabes en veltrimmet og markeret krop, der synliggør de trænede muskler og derigennem tydeligt fremhæver de maskuline træk. Mandens muskler skal være korte og fyldige, for at udstråle en veltrænet og sund krop.

 

Til slanke, såvel som overvægtige

Ved at nedbryde fedtceller og opbygge muskler kan elektrisk muskelstimulation terapi forme kroppen, så den bliver optimal i forhold til kropstypen og netop dine ønsker. Elektrisk muskelstimulation konceptet består i at komme afslappet og behageligt til sin drømmekrop.

 

4 typer EMS behandling(er)

 • Lymfedræning og afgiftning af kroppen. Medvirker til hurtigere udskillelse af affaldsdepoter i kroppen.

  **læs venligst fyldestgørende om lymfedrænage længere nede i tekst.

 • Slankeprogram – både for kvinder og mænd. Ved hver EMS behandling kan 2 forskellige kropsområder behandles efter dit ønske. Disse er:

  Arme (biceps/triceps)

  Ryg

  Mave

  Hofter

  Balder

  Lår

  Lægge

 • Muskelopbyggende – både for kvinder og mænd.

  Denne behandlingsform opstrammer og opbygger musklerne.

  Her kan ovenstående områder ligeledes behandles.

 • Massage af spændte muskler. Denne behandlingsform er velegnet til opløsning af myoser og trætte muskler samt at afstresse kroppen. Ved skavanker som rygsmerter, spændt nakke, knæsmerter osv. kan denne behandlingsform hjælpe.

 

Hvordan behandles med EMS?

For at strømmen fra elektrodemåtterne kan føres ned i musklen, skal der være en god kontakt mellem måtten og huden. Til dette formål bruger vi velcrobånd, som sættes på de ønskede behandlingsområder. Herefter sættes elektrodemåtterne ind under båndene, men inden dyppes de i varmt vand, da vand bevirker, at strømmen ledes bedre ind i musklen. Når alle elektrodemåtterne er sat på de ønskede behandlingsområder, kan behandlingen begynde.

 

Behandlingstid og hyppighed

En EMS behandlings varighed er 30 min. Hertil lægges tiden for at påsætte elektrodemåtterne, måling og vejledning (ca.15 min).

For at opnå et tydeligt behandlingsresultat, anbefales 8 behandlinger første gang EMS terapi benyttes. Det anbefales yderligere at fordele behandlingerne til 1-2 gange ugentligt.

 

Yderligere behandlingsområder

EMS har mange forskellige formål og kan hjælpe kroppen på mange forskellige måder. Her er listet et par forskellige områder som EMS bl.a. kan behandle:

 • Bækkenbundsopstramning

 • Fysisk genoptræning af muskler (ved skader og ulykker)

 • Supplement til fysisk træning (mange idrætsfolk bruger EMS til at holde musklerne i form)

 • Opstramning efter fødsel

 • 6 pack og markeret brystkasse til mænd

 • Opbygning af biceps og triceps

 • Brystopstramning og formning

 • Mere fyldigt bryst

 • Fjerne ”håndtag” i siden

 

**Elektronisk smertestillende og udrensende Lymfedrænage
Ødemer/Væskeophobninger, kan føre til bl.a. søvnproblemer eller trist humør p.gr.a. ophobning af gamle affaldsstoffer i kroppen, f.eks. medicinrester
Elektronisk lymfedrænage kan hjælpe dig ved sådanne ubalancer.

 

Maskinen
Elektroderne er forbundet med en maskine, som kan indstilles med forskellig styrke, så det passer præcist til dig. Maskinen kører oftest i ca. 30 minutter, hvor man ligger og slapper af. En fuldstændig smertefri behandlingsform.

 

Hvad er elektronisk lymfedrænage?

Elektroderne sætter nogle små vibrationer i gang. Den lymfe som har stået stille i vævet, vil ofte være lidt mere tyk og “sej”.

Vibrationerne gør, at lymfevæsken igen bliver mere tyndtflydende, så kroppen kan opsuge og borttransportere væsken.

Hævelser forsvinder og det samme gælder spændinger, affaldsstoffer o.a.

 

Et eksempel:

 • En atlet skal stille op til konkurrence og 5 dage før konkurrencen, er hendes ben tykke og hævede af væske.

 • Vi lavede en lymfedrænage og efterfølgende fik hun en tur i Infrarød Saunatæppe (for ekstra hurtigt væsketab).

 • På 2 dagen var væsken så godt som forsvundet og på 5 dagen stod hun flot på scenen.

 

Hvordan fungerer lymfesystemet?
Lymfesystemet består af lymfekar, lymfeknuder samt lymfoide organer som milt, brissel, mandler og blindtarm.

Lymfesystemet har flere vigtige opgaver: Det dræner kroppen for det overskud af væske der er i vævet, og transporterer det tilbage til blodbanen sammen med forskellige stoffer, proteiner, celler og fedt.

Lymfesystemet transporterer også næringsstoffer i lymfevæsken ud til alle kroppens celler og væv, og det tager affaldsstoffer med retur.

Dette er vigtigt for hele afgiftningsprocessen, da det fjerner affaldsstoffer fra alle dele af kroppen.

Der dannes hele tiden affaldsstoffer i kroppen, som et resultat af arbejdet i cellerne. De transporteres via lymfesystemet og blodet ud til bl.a. nyrerne, hvor affaldsstofferne sorteres og udskilles via urinen. Derudover er lymfesystemet en vigtig del af vores immunforsvar.

Et godt helbred hænger uløseligt sammen med lymfens evne til at bevæge sig frit. Lymfesystemet opsamler dagligt 2-4 liter lymfe, som transporteres i lymfekarrene, gennem hele kroppen, op til de store halsvener hvorfra det løber tilbage i blodbanerne. På denne måde bliver næringsstoffer, proteiner, etc. genbrugt i kroppen, samtidig med at man ikke ophober væske i vævet.

Lymfocytter (hvide blodlegemer) og antistoffer bliver også transporteret rundt med lymfevæsken. Lymfesystemet har ingen selvstændig pumpe, men lymfen tilbageføres ved kroppens bevægelse, musklernes arbejde, lymfekarrenes egen bevægelse og mellemgulvets bevægelse via åndedrættet. Det er derfor vigtigt for lymfens bevægelse, at åndedrættet foregår med mellemgulvsmusklen.

Undervejs til blodbanen løber lymfekarrene igennem lymfeknuderne, som findes i størst antal i halsen, armhulen, maven og lysken. De indgår som et slags filter og udviklingscenter for immunforsvaret, da smitsomme stoffer fra vævet løber herigennem.

B-lymfocytter udvikles i lymfeknuderne, samtidig med at der dannes antistoffer mod en evt. infektion i kroppen. Derfor kan man føle hævede og ømme lymfeknuder ved en infektion. De fleste kender nok til hævede mandler, når det gør ondt i halsen.

 

Ubalancer/sygdomme i lymfesystemet

Lymfesystemet har en vis kapacitet, d.v.s. det kan transportere en vis mængde væske indenfor en vis tid. Der kan opstå et ødem/en hævelse – når lymfesystemets transportkapacitet overskrides, eller når lymfesystemet ikke kan arbejde effektivt.

Hvis lymfesystemet beskadiges, f.eks. ved operation eller kraftige slag, virker det ikke optimalt længere. Kroppen vil forsøge at udnytte andre kanaler, men der vil være risiko for at lymfevæske – med de nævnte stoffer – ophobes, og der kan udvikles et lymfeødem.
Et kendt eksempel er brystkræft. Her bliver lymfekirtlerne i armhulen ofte fjernet, hvilket resulterer i en meget hævet arm og hånd. Der er mange andre alvorlige sygdomme, bl.a. sygdomme i immunforsvaret, som kan skyldes ubalancer i lymfesystemet.

 

Eksempler på reaktioner:

 • En mindre skade, som vi nok alle kender, kan være et hårdt slag. Her kan de små lymfebaner beskadiges eller forstyrres, så de ikke optimalt kan transportere den overflødige væske væk. Der opstår et mindre ødem – en hævelse – på grund af væskeophobningen.

 • Væskeophobning vil give et mærke ved tryk. Jo flere proteinstoffer og affaldsstoffer der er i lymfen, des mere “pumpet” vil det føles, og mærkerne synes gullige. Dårligt kredsløb i lymfesystemet, kan bl.a. skyldes dårlig vejrtrækning og for lidt muskelbevægelse, som jo er nødvendig for lymfebanernes transportfunktion. Den dårlige transport kan give ophobninger af affaldsstoffer fra cellerne, men også medicinrester kan blive for længe i systemet. Dette vil ofte ses ved ømme og spændte skuldre, nakke og overarme, men det kan også forstyrre både søvnen og humøret.

 • Større væskeansamlinger giver ofte hævede ben/fødder, problemer med infiltrationer, hovedpine, migræneagtig tilstand, synsforstyrrelser, udslæt i ansigtet og livløst hår.

 

Priser og praktisk information

Har du fået lyst til at prøve en behandling? Du kan se kontaktinformationerne flere steder på hjemmesiden. Den første gang kan tage lidt længere tid, da jeg skal have nogle informationer om dig og dine gener.

Efter en behandling, vil nogen kunne se forskellen med det samme, men der vil kunne ske flere ændringer i kroppen i 2-12 dage efter. Det er den tid det kan tage, at få løsnet evt. affaldsstoffer og få dem helt udskilt af kroppen.

Du kan opleve at din urin lugter mere end den plejer, men det er kun et positivt tegn på, at du er i gang med at rense ud. Der vil – i visse tilfælde – være behov for flere behandlinger, men så længe vi arbejder på samme sted, skal der være 8-14 dage mellem behandlingerne.

 

Hvem må ikke modtage behandlingen?

 • Personer m/ pacemaker

 • Uhelede sår

 • Lymfe cancer, i kemobehandling

 • Gravide